Radu Grindean – Master Stilist

Radu-Grindean-Boudoir-Studio-Prive

„Un par frumos inseamna un par sanatos”

Puncte forte: specialist schimbari de culoare, colorare si tuns, fie ca e vorba de fete sau baieti, tunsori geometrice,Specialist Colorist Matrix, specialist extensii cu keratina.

Am inceput aceasta cariera prin a le aranja prietenilor parul cu placa. Era in 2004 o moda interesanta in tunsorile baietiilor. Am prins repede miscarea si dupa cateva luni, majoritatea prietenilor veneau regulat sa le aranjez parul dupa cum era trendul.
Asadar, am decis, in 2005, sa ma inscriu la un curs de coafor-stilist, din dorinta de a aprofunda, fapt care mi-a deschis noi perspective.
Am invatat despre culori, geometrie in tunsori si arta ingrijirii parului. Am fost fascinat de schimbarile pe care le pot face
prin armonizarea culorilor si alegerea unei tunsori potrivite. Am inteles ca e o arta. Stateam in salon de dimineata pana
seara si il ajutam pe Edy cu drag si dorinta de a invata mai mult. Am inceput sa merg la toate seminariile care se organizau: prezentari de colectii , seminarii de tunsori si culori, etc.

Am invatat ca transformarea unei persoane este un eveniment important, se creeaza o conexiune intre stilist-client si la
finalul fiecarei coafuri reusite traiesti un sentiment de nedescris. E magie! :)
La inceputul anului 2007 m-am inscris la un concurs national de culoare-tunsoare. Imi doream o confirmare. Am castigat locul 2 cu o coafura avangardista, fapt care m-a facut sa ma gandesc serios la viitor. La 17 ani m-am hotarat sa aleg arta coafurii ca si cariera.
Am avut sansa de a fi sustinut, pentru continuarea specializarilor organizate de Academia L’oreal Professionnel: Cheia Culorii, Color Change, Expert Blond, Comunicare si etica profesionala, seminarii de tunsoare si altele.
In 2008-2009 am inceput sa sustin cursuri de colorimetrie elevilor de la scoala de coafura. Am descoperit ca am foarte multa rabdare si am ales sa ma fac formator profesional si am continuat sa tin cursuri de coafor.
In salon am inceput sa ne facem in fiecare primavara-vara, toamna-iarna colectiile proprii, care ne dadeau sansa sa ne
exprimam imaginatia si viziunile. Am fost norocos sa fiu inconjurat de oameni creativi.
In 2010 am participat la Kerastase Talent Quest, un concurs national de cunostiinte in arta ingrijirii parului. M-am pregatit intens, am despicat firul in 4 la propriu si am invatat partea de tricologie si dermatologie dar si chimia produselor. Dupa cateva etape eliminatorii am ajuns in finala, unde am castigat titlul de Ambasador Kerastase si cel mai bun stilist in arta ingrijirii parului. Am avut un pictorial revista Elle Iulie 2010, pagina Elle Beauty: Lux si Voluptate,coafura Ladylike.

In ultimii ani am luat parte la pregatirea modelelor in backstage pentru diferite prezentari de colectii, prezentari de moda.
In prezent sunt Specialist Colorist si Master Stilist.
Din experienta mea de pana acum, consider ca e o arta sa poti prelungi personalitatea unei femei prin coafura.