Bohemian Chic Bride

citeste »

Spring is coming, weddings are starting. 🌷💍

Ne-am propus ca in urmatoarele saptamani sa venim cu sfaturi in materie de beauty si stil, care sa te ajute in pregatirea pentru ziua nuntii tale. Vom discuta intai despre cele mai importante subiecte: pregatirea miresei si a mirelui. Vom incepe cu trendurile in materie de coafura, make up si manichiura si vom continua cu ingrijirea tenului, sfaturi despre cum sa iti organizezi mai bine timpul inainte de nunta si care este ordinea in care ar fi bine sa iti programezi serviciile de aranjare in ziua nuntii.

In articolul de azi vom dezbate subiectul coafurii din ziua nuntii. Un subiect delicat in ultima perioada. Iar cand spunem ‘delicat’, ne referim la faptul ca tot mai multe mirese doresc sa fie cat mai naturale in ziua nuntii. Sunt cativa factori pe care merita sa ii luam in considerare cand ne alegem coafura, si as incepe cu ei, in ordinea importantei:

 • Rochia / stilul de rochie ales – fiecare tip de rochie merge cu un anumit tip de coafura, astfel incat sa completam stilul ales;
 • Stilul nuntii, tematica – design si modul in care e aranjata sala;
 • Stilul ales pentru mire – preferabil sa fie in aceeasi tema;
 • Accesoriile, florile;
 • Perioada in care este organizat evenimentul, temperatura si factorul de confort;
 • Tendintele din sezon – o coafura de mireasa ar fi de preferat sa fie atemporala, oricand te vei uita la pozele tale de la nunta sa fie actuale si sa te regasesti in ele;
 • Si bineinteles stilul tau de zi cu zi. L-am lasat pe ultimul plan, pentru ca ai ales restul detaliilor cu siguranta in functie de ceea ce te caracterizeaza.

 

Daca ar fi sa fac un top al coafurilor cele mai cerute in ultima perioada, ar fi cam asa:

 • Coafat prins lejer – un stil de coafura care iti asigura un look lejer dar in acelasi timp este potrivit pentru o vreme calduroasa, zona fetei fiind libera si sporind astfel confortul miresei.

Coafuri mirese lejere

Coafura mireasa par lejer

Coafuri mirese prins lejer

Coafuri lejere de mireasa

Coafuri mireasa lejereCoafura lejera mireasaCoafuri mirese prins lejerPar prins lejer coafura mireasa

 • Coafat elegant, rafinat, finisat si sofisticat – acest stil iti aduce un plus de eleganta si rafinament, este o coafura care se potriveste cel mai bine cu o rochie cu dantela, care este de asemenea bogata in detalii rafinate, o coafura relativ fixa, cu care nu ar trebui sa ai nici o dificultate pe intreaga durata a evenimentului.

Coafuri mirese elegante

Coafuri mireasa elegante

Coafuri de mireasa elegante

Coafuri sofisticate de mireasa

 • Coafuri cu mult volum – ideale pentru par lung si bogat, coafurile de acest gen se pot realiza cu ajutorul extensiilor si a buretilor speciali. Acest stil de coafura completeaza foarte bine o rochie cu volum in partea de jos.

Coafuri volum mireasa

Coafuri de mireasa cu volum

Coafuri de mireasa cu volum

 • Coafuri lejere cu parul desfacut – aduc un aer natural si extrem de romantic si boem in acelasi timp, ideal de purtat cu o rochie decupata in partea din fata sau cu spatele gol. Este o coafura usor mai sensibila si isi va schimba forma pana la sfarsitul evenimentului, iar daca esti o dansatoare infocata, s-ar putea sa iti dea ceva batai de cap :).

Coafuri mireasa par desfacut

Coafuri lejere mireasa

Coafuri lejere de mireasa

Coafuri lejere de mireasa par desfacut

Speram ca informatiile de mai sus sa te ajute cu o parte din deciziile pe care trebuie sa le iei cu privire la ziua nuntii.

In urmatorul articol revenim cu mai multe detalii despre ce ar fi bine sa stie o mireasa pentru a arata impecabil in ziua cea mare.

Cu drag,

Edi